Gyakori kérdések

Hogyan válasszak méretet? Mi történik, ha nem megfelelő a fűző/öv amit rendeltem? Csere lehetőség van?

Bár 3 szűkítési méret van és valamennyit nyúlni is tud a fűző, azért szeretnénk, ha gondosan választanád ki a méretet. Ebben segítenek a termékekhez készített mérettáblázatok. Ezek a termékek fehérneműnek minősülnek, így a kibontott dobozt nem áll módunkban cserélni.

Szülés után hordható-e, illetve császármetszéses szülésnél nem okoz-e problémát? Fájdalmat okozhat a viselése ilyenkor?

Császármetszés és természetes szülés után is alkalmazható, de csak a gondosan kiválasztott méret. Császár esetén a fűző alatt speciális bugyi használata javasolt.

Terhesség alatt hordható-e, ha igen mennyi ideig?

Terhesség alatt nem ajánljuk a használatát.

Mennyi ideig használható? Van-e valamiféle korlát a viselését illetően?

Bármennyi ideig használható, semmilyen mellékhatása nincs sem az izomzatra, sem a belső szervekre. Nincs napi limit sem a hordásával kapcsolatban, ameddig Téged nem zavar a viselése. Nyugodtan rajtad lehet akár egész nap is.

Napi hány óra használattól lehetséges javulás?

Napi pár óra használat esetén is látványos javulás várható el, mind a testtartásban, mind a has formálódásában. A tapasztalatok alapján minél többet használja valaki, annál előbb figyelhető meg változás.

Alvás közben hordható-e? Ha igen mennyire lehet zavaró?

Természetesen alvás közben is használható. Az, hogy mennyire zavaró, igazából azon múlik, ki milyen típus: mennyire alszik mélyen, illetve mennyire ébred fel bármilyen kis ingerre.

Csökkenni fog az étvágyam a viselése közben, amiért szorítja a hasam?

Csökkenni fog az étvágy az enyhe nyomás miatt, egy folyamatos teltségérzetet ad az öv/fűző. Ha eszel-iszol is egy kicsit, hamarabb azt érzed majd, hogy tele vagy. Kisebb adagokat leszel képes bevinni a szervezetedbe, ami így több étkezésre bontható és jobban eloszlik a nap folyamán.

Jelentkezhet-e valami „mellékhatás”, amikor elkezdem hordani? Szédülés, hányinger, fejfájás vagy ilyenek? Ha igen, meddig tartanak körülbelül?

Sem hányinger, sem szédülés nem jelentkezhet, ha ideális méretet hordasz. Azonban nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása. A haskörméretednél maximum 5-10 cm-rel válassz kisebbet!

Okoz-e kellemetlenséget a viselése a mindennapokban, munka közben?

Munka közben kifejezetten kényelmes, rohangálós-pörgős munka esetén észre sem veszed, hogy viseled, mert a munkára fókuszálsz. Ülőmunka végzésénél nagyon jó a megfelelő tartás kifejlesztésében - ha alapból előre görnyedve ülsz, akkor a kezdetekkor lehet “zavaró”, de ez is elmúlik a folyamatos viselés közben, amint a tartásod javul.

Rosszul lettem a viselése közben. Mitől lehetséges ez?

Helyes viselésnél rosszullétet nem okoz a használata, ha megfelelő méretet hordasz. Inkább az éhség, a leesett vércukorszint, a meleg (az öv/fűző izzasztó hatása miatt alakulhat ki melegségérzet, de ez inkább teljes területre ható, mint lokális), a kiszáradás lehet az oka.

Tényleg fogyaszt-e és ha igen mennyi idő után látszódik a változás?

Fogyni nyilván akkor fogsz, ha jobban oda figyelsz az étkezésre vagy a testmozgásra, de mivel egy folyamatos telt érzetet ad, így kevésbé lesz éhségérzeted. Plusz mikor hordod, jóval vékonyabbnak tűnsz, ami rengeteg motivációt ad ahhoz, hogy jobban odafigyelj magadra és az egészséges életmódra.

Fogyasztás miatt szeretném megvásárolni. Ha zsírégetést segítő krémet is használok hozzá az tehet kárt az övben/fűzőben?

Zsírégető krémek használata kifejezetten ajánlott, mivel ez még inkább fokozza a fűző hatását, és így együtt nagyon jó eredményt vagyunk képesek elérni. A fűzőben természetesen kárt nem tesz. Ha mégis bizonytalan lennél ebben, akkor a zsírégető krém fölé lehet fóliát tenni, ami még hatékonyabbá teszi a zsírégető hatást.

Biztosan tart-e a kapocs/cipzár/tépőzár? Viselés közben nem fog lecsúszni vagy leesni?

A termékeink minőségi anyagokból készülnek, amik bírják a mindennapos használatot. Semmiképpen sem fog lecsúszni, illetve leesni a viselőjéről.

Minél szorosabbra állítom, annál gyorsabban, jobban használ? Esetleg kisebb méret vásárlása esetén ugyanez lesz-e?

Amennyiben kifejezetten fogyást szeretnél előidézni, akkor ajánlott kisebb méretet rendelni a termékből, de ebben az esetben folyamatosan kell hozzászoktatni a testet a fűzőhöz, amint úgy érezzük, hogy már nagy ránk az adott méret, akkor kell szorosabbra álltani.

Izomlázam lehet-e a hordásától?

Viselése közben sosem tapasztaltunk a fűzőtől izomlázat. Természetesen edzés mellett jelentkezhet ilyen „panasz”, mert ellen tart a testnek és még jobban munkára fogja, a hasgyakorlatok intenzívebbé válnak. Ha megerőltető fizikai tevékenységet végeztél, akkor lehet, hogy ott az ellentartás miatt erősebben hatottak az erők az adott testtájra.

Látszik-e ruha alatt? Nyáron viselhető top vagy egy lenge felső alatt? Ha átlátszik, akkor mennyire lesz hatásos, ha nem tudom minden nap hordani?

Ha takarja valami, akkor nem látszik át, de nyilván kilóghat, ha rövidebb felsőt hordasz. (De inkább ez lógjon ki, mint a hurkák...) Télen és nyáron is ugyanúgy viselhető.

Nem zavaró, hogy a fűző közvetlen a melltartó alatt van? Vagy elhagyható a melltartó viselése? Nem lesz túl push up-os a hatás miatta? Pántos verziónál nem zavaró a melltartó pántja?

Nem zavaró a hordása sem a melltartó alatt, sem a melltartó felett. Sokkal feljebb tudja emelni a melleket, ezt nyilván mindenki maga látja (mellméret és forma alapján), hogy neki elég-e így.
Túl push up-os hatása nem lesz, azt te irányítod a melltartód pántjával. A pántok egyáltalán nem zavaróak. Ezt a verziót igazából, az M+ méretű lányoknak ajánljuk leginkább, hogy ha nagyon behúzzák a kapcsokat, sajnos feljebb elég erősen ki tudnak hurkák kandikálni, és a pántos verzió ezt is teljesen elfedi.

Szellőzik-e alatta a bőr? Mennyire jó nedvszívó az anyaga? Nem lesz izzadtság folt miatta?

Vannak direkt apró lyukakkal ellátott anyagaink, amelyek teljesen szellőznek.
Nagy nedvszívó képességű a termék, nem ereszti át az izzadságot. Mikor leveszed, érezni is fogod az anyagon, hogy felszívta és kicsit nedves a belső része. Lokálisan izzaszt és nem lesz tőle izzadságfoltod.

Összement kézi mosásnál? Mit tehetek?

A termék az anyag minőségének köszönhetően nem megy össze, ha az előírtak szerint lett mosva.

Hétköznapi verzióval lehet-e tornázni vagy arra csak a sport alkalmas?

Mindegyik fajta termékben csinálhatsz bármit, én a latex mellényben is edzettem már, annyi hogy nem annyira kényelmes a viselése edzés közben, mert ahhoz kicsit merev. Jobban ajánlom (ha nem találod elég intenzívnek a sport öveket) a neoprén mellényeket, ez a hétköznapokban is nagyon kényelmes és anyaga miatt kifejezetten jó edzéshez. A termék cipzárja alatt van egy 3 szinten szűkíthető fűző rész is.

Gerincbántalmakkal küzdök. Használhatom-e a fűzőt? Segít-e visszanyernem a tartásom, illetve enyhítheti-e a hátpanaszaimat? Orvosi fűzőt kiválthatom vele?

Természetesen használható, ha a hátfájásodat a nem megfelelő tartás okozza, akkor biztosan enyhíteni fogja ezt, mert nagyon jó tartást adnak. Hogy kiváltja-e a te orvosi fűződet, arról az orvossal kell konzultálni, vagy hasonlítsd össze a két termék tulajdonságait.

Lovaglásnál kiváltja-e a gerinc protectort? Illetve a sport öv merevít-e a mozgásomon lovaglás közben?

A protector használatát biztosan nem váltja ki. A mozgásodon nem merevít, mivel felveszi a te tested tartását mindig, maximum eleinte lehet kicsit furcsa neked.

Motorozás-robogózáshoz használhatják-e férfiak is?

Természetesen használhatják (vannak férfi termékeink,) a hát tartása sokkal jobb lesz a motoron is, illetve a derekat is melegíti, ha a kabát alá felcsapna a levegő.