Hogyan eddz otthon?

december 01 2 min read

Fogyni ugyan lehet rendszeres testmozgás nélkül is, de fitt csak akkor leszel, ha sportolsz.

Az otthoni edzés buktatói

Nem is hinné az ember, mennyi mindenre kell gondolnia, mielőtt belevág az otthoni edzésbe...

  • Melyik sport illik Hozzád?
  • Lehet-e otthon is végezni a kiválasztott sportot? A maratont is lehet futni egy szobában, csak nem biztos, hogy nagy élmény :)
  • Mekkora helyre lesz szükséged? Ha géppel edzel, egy jól meghatározható nagyságú szabad helyre lesz szükséged, viszont ha pl. szőnyegen tornázol, akkor vedd figyelembe, hogy a legtöbb edzésprogram kivitelezése sokkal nagyobb területet igényel, mint amekkora egy szőnyeg.
  • Ügyelj rá, hogy semmilyen olyan tárgy ne legyen a környezetedben, ami sérülést okozhatna Neked (pl. ha elesel, ne dőljön Rád a könyvespolc a teljes tartalmával, és ne nyársaljon fel az asztal sarka sem).
  • Csak olyan sporteszközt használj, ami csúszásmentes és sérülésmentes!
  • A sportnak megfelelő cipőt viseld!
  • A ruhád kényelmes legyen, és ne akadályozzon a sportolásban!
  • Sportfüggően szükséged lehet sportövre és sportkesztyűre is - ne ezeken spórolj, ha meg akarod úszni sérülés nélkül.
  • Tényleg rendszeresen mozogj, és fokozatosan növeld a terhelést! Ha csak időnként tornázol, és nem tartod be a fokozatosság elvét, könnyen sérülést szenvedhetsz.
  • Minden alkalommal melegíts be, az edzés végén pedig nyújts! Ez a pár perces plusz mozgás véd meg az igazán komoly sérülésektől, szóval, ne sumákold el őket…
  • Fontos, hogy ha kisgyereked van, vagy kisállatot tartasz, a sportolásod idejére gondoskodj a biztonságáról. Egy intenzívebb mozgás során óhatatlanul megrúghatod őt, vagy akár rá is taposhatsz.
    Ha kisgyereked van, lényeges, hogy legyen aki vigyáz rá, vagy pedig úgy kell megoldanod a tornázást, hogy te végig szemmel tarthasd - nehogy unalmában kárt tegyen magában…
  • Ha már nagyobb, sportolj a gyerekeddel együtt (és kerüljétek az összeütközést)!

Az otthoni edzés is lehet jó

Profin

… persze ehhez szükséged lesz egy személyi edzőre, aki egy olyan edzéstervet állít össze, ami kifejezetten Rád van szabva. Ez a legjobb, de egyben a legdrágább megoldás is.

Ha tutira akarsz menni, előtte még egy dietetikussal is konzultálsz, hogy az étkezésed is megfelelően legyen beállítva. Nem mindegy ugyanis, hogy mit eszel, mikor eszel, és hogy milyen a kezdeti fizikai állapotod.

Természetesen az izotóniás italról se feledkezz meg, hiszen pótolni kell a mozgás során felhasznált ásványi anyagokat. Mindig legyen a kezed ügyében, mert pár korty még edzés közben is jóleshet.

Online edzésekkel

Kevésbé profi megoldás, de még mindig hatékony lehet, ha online edzésekhez csatlakozol. Előnye, hogy kis csoportlétszámmal folyik az edzés, és tudsz közvetlenül konzultálni az edzővel. Ráadásul a többiek motiváltságából is erőt meríthetsz :)

Ha nem akarsz sokat költeni

El kell döntened, hogy

  • online videók alapján edzel -amik jó eséllyel egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy Te milyen vagy, és mire van szükséged-,
  • szakkönyvek alapján -itt nagy a veszélye, hogy nem megfelelően kivitelezed a mozgást, ráadásul folyton lapozni kell-, vagy
  • mobil appok használatával - ebben az esetben kicsit motiváltabb lehetsz.

Használd a Legal Beauty edzéstippjeit:

Otthoni edzés

Edzőpántos páros edzés

Lépcsőházi edzés

Ha a méregtelenítés fontos

Ha méregteleníteni és fogyni szeretnél, akkor még több folyadékot kell innod, hiszen a méreganyagok a zsírszövetekben tárolódnak… már pedig ha fogysz, a zsírból felszabadulnak a méreganyagok, amik csak elegendő folyadékbevitel mellett tudnak hatékonyan kijutni a szervezetedből izzadság, illetve vizelet kíséretében.

Még hatékonyabb fogyás

Ha lehet gyorsabban, miért ne? Ehhez csak egy kényelmes, és szuper Legal Beauty sportöv kell, amit az edzés során viselsz.

Hidd el, szinte azonnal érezni fogod a hatását!

Ha még jobb eredményre vágysz, akkor válassz edzőfűzőt vagy sportmellényt - ebből a cikkünkből megtudhatod, miért.

Bizonytalan vagy benne, hogy vedd fel a sportövet? Kiss Virág fitneszbajnok megmutatja Neked!