Hogyan mérd le magad?

április 12 1 min read

Az emberek többsége általában tisztában van a méreteivel, de egy alakformáló fűző kiválasztásához elengedhetetlen, hogy ezeket a méreteket pontosan ismerjük. Ehhez pedig nincs is szükséged másra, csak egy mérőszalagra.

A megfelelő fűző kiválasztásához tisztában kell lenned a pontos mell-, derék- és csípőbőségeddel, de ha már úgyis rászántad magad a méregetésre, érdemes megmérni a comb- és karbőséget is.

Nézzük meg ezt a gyakorlatban!

A legjobb, ha műanyagból készült mérőszalagot használsz, hiszen ezzel tudod a legpontosabb adatokat megkapni. A mérést mindig úgy végezd, hogy a mérőszalag ne legyen se túl laza, se túl szoros.

Fontos további utasítás, hogy a mérést mindig ruha nélkül végezd el, különben egy-egy ruha esetében akár centiket is tévedhet a mérés, és így a fűző kicsi, de legalábbis kényelmetlen lesz a számodra.

Általános nézet, hogy reggel még az első étkezés előtt érdemes elvégezni a méréseket, hiszen az étkezések után a nap folyamán puffadtabb lehet a testünk.

 

Fűző választáshoz szükséges méretek:

1. Mellbőség

A szalag egyik végét rakd a mellkasod legszélesebb pontjára. Majd a hónod alatt vidd tovább, ameddig körbe nem érsz a mérőeszköz kiindulópontjához.

2. Derékbőség

Itt az a fontos, hogy a köldököd feletti és a mellkasod alatti részen végezd a mérést. Ezen a területen szükséges körbetekerni a szalagot magadon. És máris megvan a derékbőséged! Hiúság ide vagy oda a hasadat semmiképp se húzd be, hiszen úgy pontatlan lesz a mérésed.

3. Csípőbőség

Kezd el a mérést a csípőcsontod egyik részén, majd tekerd tovább a szalagot a csípőcsontodon teljesen körbe, amíg vissza nem érsz a kiindulópontig. Mint ahogy az előzőekben itt is fontos, hogy a mérést a legszélesebb ponton hajtsd végre.

További méretek:

A megfelelő méret kiválasztásához az alábbi méretek nem szükségesek, ha azonban fogyni szeretnél érdemes ezeket is lemérni, hogy nyomon tudd követni a tested alakulását.

4. Combbőség

Itt is a combod legvastagabb pontján végezd a mérést. A mérőszalagot helyezd el ezen a részen, majd tekerd körbe a combodon és már meg is kaptad az eredményt.

5. Karbőség

A karodon ugyanazt a műveletet kell végrehajtanod, amit a combodon ahhoz, hogy megkapd a pontos eredményt.

Ha megvannak a pontos méreteid, már csak egy dolgod maradt, ide kattintva kiválasztani a számodra megfelelő darabot.