Hogyan mérd le magad?

április 12 2 min read

Az emberek többsége általában nagyjából tisztában van a méreteivel, de időnként nem árt pontosan méretet vennünk magunkról. 

Te ismered minden méretedet?

Ha nem, akkor itt a legjobb alkalom, hogy méretet vegyél magadról! Alapvetően semmi másra nem lesz szükséged, mint egy jó minőségű műanyag mérőszalagra.

Kiemelnénk, hogy még ha ismered is a pontos méreteidet, fűző és más alakformáló termék rendelése előtt feltétlen vegyél újra méretet magadról, mert már pár centi eltérés is gondot okozhat. Az alakformáló fűzőnél nagyon fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen hozzád, hiszen csak akkor lesz karcsú vele az alakod, ha nem áll el sehol, és rásimul a bőrödre. 

A megfelelő fűző kiválasztásához tisztában kell lenned a pontos mell-, derék- és csípőbőségeddel.

Se túl lazán, se túl szorosan

A legjobb, ha műanyagból készült mérőszalagot használsz, mert a textil mérőszalagnál formatartóbb, és ezért pontosabb adatot kaphatsz a használatával.

A mérést mindig ruha nélkül végezd, úgy, hogy a mérőszalag ne legyen se túl laza, se túl szoros a bőrödön. Ha kényelmes, de nem is libeg a tested felett a mérőszalag, akkor jól csinálod :)

Mivel általában reggel, a pihentető alvás után a legfittebb a testünk, érdemes ekkorra időzíteni a méreckedést. Természetesen, ha nem vagy hajlamos a puffadásra, és csak annyit eszel, mint egy kismadár, a nap bármely szakában méreckedhetsz. Talán annyit érdemes betartani, hogy ne menszesz idején mérd magad, amikor mi nők eleve kicsit puffadtabbak vagyunk.

 

Fűző választáshoz szükséges méretek:

1. Mellbőség

A mérőszalagot vezesd át a hónaljaid alatt keresztben a hátadon, és a mellkasod legkiemelkedőbb pontján fogd össze a mérőszalag végét a szalag többi részével. Ahol a mérőszalag vége találkozik a szalag beosztásával, olvasd le az értéket, és jegyezd is fel (ha nem kerek értéket kaptál, nem baj).

2. Derékbőség

Az első, és legfontosabb: ne húzd be a hasad, mert akkor nem fogsz megfelelő értéket kapni! 

Most is csak tekerd körbe magadon a mérőszalagot ott, ahol találkozik a köldököd feletti, és a mellkasod alatti rész. Ne tartsd túl szorosan a mérőszalagot! Ahol a szalag egyik vége találkozik a mérőszalag többi, számozott részével, olvasd le az értéket!

3. Csípőbőség

A csípőcsont a derekad alatti legszélesebb csont. Kétoldalt, ahol kemény csontot érzékelsz, azon a ponton kell elkezdened a mérést.

Rakd a mérőszalagot az egyik oldali csípőcsontodra, majd tekerd tovább a szalagot a csípőcsontodon teljesen körbe, amíg vissza nem érsz a kiindulópontig. Mint ahogy az előzőekben, itt is fontos, hogy a mérést a legszélesebb ponton hajtsd végre.

Ha megvan minden adat, nincs más hátra, mint hogy megrendeld a hozzád illő darabot:

Alakformáló bugyi

Alakformáló fűző

Edzőpánt

Férfi termékek

Sportmellény

Sportöv

Szaunaöv