Akár baba-mama torna, akár húzódzkodás - alakformáló fehérneműkkel könnyebb az edzés

március 02 2 min read

A nők kis százaléka rendkívül szerencsés, és egyáltalán nem viseli meg a szülés és a szoptatás. A többség viszont kénytelen-kelletlen szembesül azzal, hogy a vállai és a csípője is szélesebb lett... Az esetleges plusz kilók miatt pedig a has, comb és fenék régiója pedig még csak nem is hasonlít a régi állapotára...

Nos, ez az a pillanat, amikor el kell határoznunk magunkat: nem hagyjuk annyiban a dolgot!

Úgy is mondhatnánk, az önsajnálat ideje lejárt, a tettek mezejére kell lépni :)

Csak óvatosan!

Bár a lelkesedés szép dolog, azért nem kell mindent azonnal 110%-on teljesíteni; amit kitaláltunk pár perc alatt, annak a véghezviteléhez igen nagy eséllyel több hónapra lesz szükség. Ezt nagyon észben kell tartani, nehogy indokolatlanul elveszítsük a motivációnkat!

Enni kell, de nem mindegy, mit

Mivel a siker nagyban múlik a táplálkozáson, először ezzel kell foglalkozni. Talán ez a legnehezebb, hiszen enni mindenki szeret, és a rossz étkezési szokások általában nagyon kényelmesek - ezért is olyan nehéz megválni tőlük.

Először is: egyeztessünk egy táplálkozási szakemberrel. Ha a sportolóknak bejön egy dietetikus személyre szabott tanácsa, valószínűleg nálunk is működni fog :)

Elő a telefonnal!

Nagy segítség lehet továbbá, ha a telefonunkba emlékeztetőket állítunk be, és az előre bedobozolt egészséges ételt akkor fogyasztjuk el, amikor a telefon jelez (és semmi mást nem eszünk, csak amit előre összekészítettünk!). Ennek a módszernek két előnye is van: egyrészt nem eszünk többet, mint ami a dobozban van (hacsak nem csalunk… de mi, soha :) ), másrészt biztos nem marad ki az ötből egy étkezés sem, és így sosem fog el minket a farkaséhség.

Tudatos mozgásra van szükség

A siker másik záloga a rendszeres sport. Ez lehet kezdetben csupán napi 10-15 perc is. A lényeg, hogy hozzászokjunk újra a rendszerességhez. Ennek a szokásnak a kialakításában szintén segítségünkre lehet a telefonunk, de akár egy barátnőnkkel is összebeszélhetünk

Ne a régi énünkhöz mérjük a teljesítményünket!

Bár az emberben az él, hogy szülés előtt mire volt képes, ezt a teljesítőképességet most ne várjuk el magunktól! A több hónapnyi kihagyás, és az egyoldalú terhelés nyomokat hagyott a testünkön. Bár a bicepszünk igen fejlett lehet a gyermekünk hurcolászásától, a többi izmunk bizony, lehet, hogy nagyon legyengült.

Ha csak otthon, vagy a lépcsőházban van esélyed edzeni, az sem baj - bár tény, hogy szabad levegőn a legegészségesebb.

Először a hát és a fenék izmait érdemes edzeni, hiszen ezek nagymértékben felelnek a jó tartás kialakításáért. Annak érdekében, hogy nehogy sérülést szenvedjünk, sportöv viselése ajánlott (nem túl szorosra állítva!), és ha kevés az időnk, vagy csak látványosabb eredményre vágyunk, az edzőpántok használata is javasolt. Eleinte ne nagyon terheljük magunkat - különösen a hasi részt kíméljük! 

Videóink segítenek a szaunaöv és sportöv helyes viselésében :)

London sportöv a szép alakért

Csak miután megerősödött a hátunk és a fenekünk, azután kezdjük fokozatosan terhelni a hasizmainkat - természetesen csak azután, hogy meggyőződtünk arról, teljesen záródtak! Még ép hasizom esetén is érdemes először a ferde hasizmok edzésére fektetni nagyobb hangsúlyt (pl. oldalsó plank), és csak később terhelni az egyenes hasizmokat. A ferde hasizmok megerősödése után már komolyabb sportban is gondolkodhatunk, és az intenzívebb mozgás során már nagyobb segítségünkre lehet sportöv helyett egy profi derékpántos fűző, vagy sportmellény.

Amire ritkábban gondolunk

Kíméljük a kezünket! Egy kényelmes sportkesztyű sok horzsolástól és bőrkeményedéstől kímélhet meg minket, ráadásul csökkenti a csukló terhelését is.

Az ivásról se feledkezzünk meg! Csak egy belsőleg hidratált test képes jól teljesíteni - ehhez tiszta szűrt víz, illetve izotóniás ital szükséges. Utóbbi annyiból jobb, hogy az izzadás során elvesztett ásványianyagokat pótolhatjuk a segítségével. Szóval, mindig legyen nálunk nagyjából fél liter folyadék!

Stílusos termosz - kizárólag a Legal Beautytól!