Fűző használat szülés után

január 24 1 min read

A szülést követően bizonyára neked is számos új problémával kell megküzdened, megváltozott a tested, kevesebb időd maradt a testmozgásra, hiszen minden idődet leköti a gyermekedről való gondoskodás.

A Legal Beauty termékei azonban rögtön a szülést követően segítségedre lehetnek, hogy visszanyerd régi alakodat és magazbiztosságodat.

Ahhoz, hogy megértsd miben tud neked segíteni a termékünk, nézd meg min is mész most keresztül:

A regenerálódás időszaka

A szülést követő első 6 héten keresztül szigorúan tilos edzést folytatni, erről nyugodtan megkérdezheted az orvosodat is. Ennek oka az, hogy a szülés utáni regenerálódás egy igen hosszú folyamat, és ennek a legfontosabb lépései az első 6 hét során zajlanak le. Ezért fontos, hogy ebben az időszakban elég időt hagyj a szervezeted számára. Ha már ez idő alatt edzésbe kezdesz, azzal csak lassítod a felépülésedet, sőt jelentős károkat is okozhatsz a testednek.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy fel sem kelhetsz az ágyból: Az első 6 hét ideje alatt is nyugodtan kimehetsz a szabadba sétálni, vagy alkalmazhatsz különféle légzőgyakorlatokat. Fontos, hogy figyelj a testedre, ugyanis minden esetben jelezni fogja neked, ha valami megterhelővé válik.

Ahogy minden terhesség, úgy minden regenerálódás is más, vannak olyan esetek, amikor az előírtnál tovább tart a felépülés, ilyenek általában a császármetszés vagy az ikerterhesség.

Az edzés mellett a fogyókúra a másik terület, mely tiltólistásnak számít rögtön a szülést követően, kiváltképp, ha szoptatsz is. A kalóriaszegény diéta kerülendő, hiszen a szoptatás nagymértékben égeti a kalóriákat, és a babád számára is biztosítani kell a megfelelő tápanyagokat az anyatejen keresztül.

A szétnyílt hasizom problémája

A hasizmok függőlegesen futnak, melyeket a köldök tájékon elhelyezkedő line alba nevezetű rostos kötőszövet tart össze. A terhesség alatt a relaxin hormon hatására az izmok elvékonyodnak, hogy legyen hely a növekvő magzat számára. A várandósság ideje alatt ez azonban egy természetes folyamat, és a szülést követően normál esetben helyre is áll.

Ha azonban ez idő alatt edzésbe kezdesz, vagy megerölteted magad, akkor az izmok nem tudnak regenerálódni, és megmarad a nyitott hasizom, ami az esztétikai problémák mellett számos egészségügyi szövődménnyel is járhat. Ilyen a hát- és derékfájás, a gyenge gátizmok, vizelettartási problémák és a kismedencei szervek süllyedése, valamint sérv is kialakulhat.

Miben segít a Legal Beauty?

A Legal Beauty alakformáló fűzői erős merevítésüknek köszönhetően egyrészt megfelelő támasztást nyújtanak a has területén, ami nem engedi tovább nyílni az izmokat, másrészt viselése közben erős munkára bírják a has izomzatát, ami segíti a gyorsabb regenerálódást. 

A szétnyílt hasizommal járó hát- és derékfájdalmakra is megoldást kínálnak, hiszen segítik a megfelelő testtartás elérését, valamint tehermentesítik a derekat. 

A szülést követően azonban nem csak az izmok ernyednek el, hanem a bőrszövet is, hiszen a megnövekedett haskörfogathoz a bőrnek is alkalmazkodnia kellett. A Legal Beauty termékei azonban erre is segítséget nyújtanak, ugyanis a már említett merevítőiknek köszönhetően segítik a hasfal tartását, ezáltal a bőr hamarabb visszanyeri eredeti formáját.

IDE kattintva válaszd ki a neked megfelelő méretű és színű alakformáló fűzőt.