Kire akarsz hasonlítani?

január 20 1 min read

Úgy érzed, nem elég jó az alakod, de nem tudod, hogyan javíts rajta?

Talán a legegyszerűbb, ha választasz magadnak egy példaképet, és leutánozod a szokásait. Mindegy, hogy egy ismerősödről van szó, vagy egy közismert celebről, csak két fontos dolgot tarts szem előtt:

  1. Nagyon figyelj rá, hogy kit választasz példaképül!
  2. Ne csak külsőségekben utánozd a példaképedül választott nőt, hanem szokásaiban is (étkezés, magatartás, szabadidős tevékenység, stb.)!

Persze az utánzást se vidd túlzásba, hiszen az a fontos, hogy te fejlődj, nem az, hogy másvalaki hasonmásává válj!

Miért nem mindegy, kire akarsz hasonlítani?

Azért nem mindegy, kit tartasz tökéletesnek, mert ha te egy 160 centi magas, erősen körte alakú lány vagy, nem tudsz 170 centis hollywoodi homokóra formájú ideállá változni, ha beleszakadsz sem, hiszen más a csontozatotok.

Igen, ez a helyzet:

a csontozatodat nem tudod sem lefogyni, sem átplasztikáztatni.

Milyen a példaképed alkata?

Fogadjunk, hogy ha jobban megnézed, neki sem az agyondicsért homokóra alkata van!

A homokóra talán a legismertebb alkat, hiszen minden szupernőies ruhával ezt a formát szokták hangsúlyozni: darázsderék és formás csípő. Annyiszor láttuk már ezt, hogy automatikusan mindenki erre gondol, ha az igazán nőies alkatot emlegetik. 

Mivel a törékeny nádszál királykisasszony nőideál már több száz éve beleégett az európai köztudatba, így jó eséllyel még sokáig ez lesz a követendő szépségideál, figyelmen kívül hagyva, hogy ez a legritkább testalkat a nők körében...

Ha nem vagy homokóra alkat, akkor sincs baj!

A nem tökéletes homokóra alkatú nőknek sem kell elkeserednie! Az ünnepelt sztároknak is vannak hibái, csak ismerik annyira a gyenge pontjaikat annyira, hogy jól tudják azokat leplezni.

Nincs a környezetedben senki, akire hasonlítani szeretnél?

Ha a környezetedben nem találsz hozzád hasonló testalkatú nőt, válassz ki egy celebet!

Válaszd ki azt, akinek a leginkább hasonló a testfelépítése a tiedhez, és vedd őt mintának! Ha neki sikerült csinosan felöltöznie, neked is menni fog!

És ne feledd: a sztárok is tudják, hogy nem tökéletesek, de magabiztossággal és jól kiválasztott ruhákkal elérik, hogy azt higgye róluk mindenki, mégis azok!

A hétköznapok során ők is ugyanúgy néznek ki, mint a többi ember, csak akkor trükköznek, ha tudják, hogy figyelik őket - nem véletlen, hogy ilyenkor gyakran viselnek fűzőt ;)

Ha Te is kipróbálnád, milyen érzés úgy kinézni, mint egy sztár, hordj fűzőt!