Barion Pixel

ALLTEST Beright SARS-CoV-2 S-RBD IgG Antitest Gyorsteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet (vérből)

ALLTEST Beright COVID-19 gyorsteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet - SARS-CoV-2 teszt - 1 db - Antitest (lgG) ALLTEST Beright COVID-19 gyorsteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet - SARS-CoV-2 teszt - 1 db - Antitest (lgG) ALLTEST Beright COVID-19 gyorsteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet - SARS-CoV-2 teszt - 1 db - Antitest (lgG) ALLTEST Beright COVID-19 gyorsteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet - SARS-CoV-2 teszt - 1 db - Antitest (lgG) ALLTEST Beright COVID-19 gyorsteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet - SARS-CoV-2 teszt - 1 db - Antitest (lgG)

ALLTEST Beright COVID-19 gyorsteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet

490 Ft (490 Ft/db)
Raktáron - 1 munkanapos kiszállítás

A Beright SARS-CoV-2 S-RBD IgG antitest gyorsönteszt egy olyan IgG specifikus ellenanyag-vizsgálat, amit kifejezetten a COVID-19 védőoltás hatására termelődött antitest kimutatására terveztek. Ez azért érdekes, mert ezek az antitestek nagy szerepet játszanak a SARS-CoV-2 fertőzéssel szembeni immunológiai védekezésben. A teszt az oltás felvétele utáni 10. naptól azt vizsgálja, hogy fennáll-e a vakcina védőhatása a COVID-19 betegséggel szemben. Ha pozitív, akkor igen, ha negatív akkor nem, vagy már nem kimutatható mértékben.

Mennyiség

Teszt típusa


Rendeld meg 16:00-ig és GLS futárral ekkor szállítjuk: 2023-10-03, kedden.

Lejárati idő: 2023-11-30

Kosárba tesz

A magyar nyelvű használati utasítást a fenti (↑↑↑), "Letölthető dokumentumok" fülre kattintva találja.

 

A Beright SARS-CoV-2 S-RBD IgG antitest gyorsteszt otthoni felhasználási célra szánt termék, amely a SARS-CoV-2 vírus tüskefehérjéjének speciális része - RBD, úgynevezett receptorkötő alegység - ellen termelődött antitestet mutatja ki ujjbegyvérből oltás után: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Szputnyik, Sinopharm.

Néhány egyszerűen elvégezhető lépés betartása után ez a teszt azt mutatja ki, hogy a SARS-CoV-2 vakcinával min. tíz napja beoltott illető szervezetében megtalálható-e már, ill. még a védelmet biztosító antitest.

Amennyiben a Beright SARS-CoV-2 S-RBD IgG antitest gyorsönteszt eredménye pozitív, akkor a vakcina védőhatása még fennáll a vírussal szemben. Pozitív eredményt kaphatunk akkor is, ha a mintát COVID-19-ből gyógyult betegektől vették le, akár be lettek oltva, akár nem. A teszt eredménye könnyen értelmezhető, 10 perc elteltével leolvasható.

 

Általános információk

A semlegesítő antitest teszttel kapcsolatos alapinformációk

A SARS-CoV-2 vírus több strukturális fehérjével rendelkezik: tüske (S), burok (E), membrán (M) és a nukleokapszid (N). Miután a vírus bekerült a szervezetbe, annyiféle antitest termelődik vele szemben, amennyivel a vírus is rendelkezik. Ezek közül az antitestek közül az (S) az, amelyik életbevágóan fontos, mert ez az antitest képes megakadályozni a vírus szétterjedését. Teszi ezt oly módon, hogy a vírus tüskefehérjéjéhez kötődik, ezáltal megakadályozza, hogy a tüske a gazdasejthez tapadjon, és egybeolvadjon vele. A vírustüskét semlegesítő antitest végső soron megakadályozza a sejtek SARS-CoV-2 fertőzését.

A semlegesítő antitestek természetes fertőzés vagy védőoltás hatására alakulnak ki; később is kötődnek a vírushoz és megakadályozzák a COVID-19 betegség súlyos, életveszélyes szövődményeinek kialakulását. Jelenlétükről azért nagyon fontos megbizonyosodni, mert egyrészt a gyógyulást segítik elő, másrészt a hosszabb távú védelmet biztosítják.

A Beright SARS-CoV-2 S-RBD IgG antitest gyorsönteszt rendszeres alkalmazásával megtudhatjuk, hogy tart-e a koronavírus elleni védőoltás hatása, vagyis megtalálhatók még a semlegesítő antitestek a szervezetünkben.

 

FONTOS!

A koronavírus elleni védőoltások felvétele után mintegy 7-15 nap alatt alakul ki a vírus elleni védelmet biztosító antitest a szervezetben. A „természetes” fertőzésen átesetteknél ez még ennél is több időt vehet igénybe, ezért fontos, hogy a tesztet ne túl korán használják fel, hiszen amíg nem termel a szervezet elegendő antitestet, addig értelemszerűen a teszt sem fogja azt kimutatni.

A többi IgM/IgG teszt a COVID-19 elleni immunválasz összes antitestjét detektálja. Ezekből azt tudhatjuk meg, hogy átestünk-e a fertőzésen. Ezzel szemben a Beright SARS-CoV-2 S-RBD IgG antitest gyorsönteszt kifejezetten erre az egy, rendkívüli jelentőséggel bíró fehérje kimutatására összpontosít, amellyel a vakcinagyártók is operálnak. A semlegesítő antitest kimutatása ezért valójában megegyezik a védőoltás hatásosságának - ezáltal a vírussal szembeni védelem meglétének - kimutatásával. A vakcina hatóideje egyénenként változó, ezért is jó tudni, hogy van-e még a szervezetünkben ellenanyag.

 

Termékinformációk

 • a SARS-CoV-2 S-RBD IgG antitestteszt kifejezetten a védőoltás hatására a szervezetben termelődött antitest kimutatására tervezték
 • a teszt azt fogja igazolni, hogy a koronavírus-védőoltást kapott illetőben a vakcina védőhatása még fennáll
 • a vizsgálatot ujjbegyvérből vett mintából végzik
 • akár pozitív, akár negatív az eredmény, az 15 perc alatt kiderül
 • fontos, hogy ne túl korán végezzük el a tesztet, hanem min. 10 tíz nappal az oltakozás után, miután kimutatható mennyiségű antitest termelődött a szervezetben
 • a teszteléshez nincs szükség egészségügyi szakember közreműködésére!

Legfontosabb előnyei:

 • A Beright SARS-CoV-2 S-RBD IgG antitest gyorsteszt öntesztelésre, otthoni használatra készült.
 • A teszt bármelyik COVID-19 védőoltás hatására termelődött antitestet képes kimutatni.

A termék megnevezése: ALLTEST Beright SARS-CoV-2 S-RBD IgG Antitest Gyorsteszt Öntesztelésre

A termék gyártójának neve, címe:

A csomag tartalma:

 • Tesztkazetta
 • Használati útmutató
 • Steril ujjbegyszúró tű
 • Pufferoldat
 • Alkoholos törlőkendő
 • Cseppentő
 • Biobiztonsági tasak

Előkészületek a teszteléshez:

 • Mielőtt belevágna, hagyja, hogy a teszt és a puffer felvegye a helyiség hőmérsékletét (15-30 °C).
 • Alaposan mosson kezet meleg, szappanos vízben és hagyja megszáradni.
 • A fóliatasakból kivett tesztkazettát 1 órán belül fel kell használni.
 • Ne nyúljon a tesztcsíkhoz a C, T, ill. S melletti ablakban.
 • A legjobb eredményt akkor kapja, ha a tesztet felbontás után azonnal elvégzi.

A tesztelés menete:

 1. A középső ujj vagy a gyűrűsujj ujjbegyét a szúrás helyén alkoholos törlőkendővel tisztítsa meg. Hagyja száradni 10 másodpercig.
 2. Óvatosan forgassa el és húzza le a tű sapkáját. Közvetlenül a tesztelés előtt vegye csak azt le.
 3. Nyomja a steril tűt erősen a középső ujj vagy a gyűrűsujj ujjhegyéhez.
 4. A szúrás után a véráramlás fokozása érdekében a hüvelyk- és mutatóujjával óvatosan gyakoroljon nyomást a szúrás helye körül.
 5. Anélkül, hogy összenyomná a cseppentőt, illessze annak nyitott, keskenyebbik végét a kicsorduló vércseppbe. Hagyja, hogy a vér kapillárisan a cseppentőbe vándoroljon az azon megjelölt vonalig. Ha nem érné el a vonalat, újra masszírozza meg az ujját, hogy még több vért kapjon.
 6. Nyomja össze a cseppentő végét, hogy az összegyűjtött vért a tesztkazetta nyílásába engedhesse.
 7. Adjon 2 csepp pufferoldatot a vérhez a beöntőnyílásba, és indítsa el a stoppert. Ezután már ne nyúljon a teszthez.
 8. Olvassa le az eredményt 10 perc múlva. Ne értelmezze az eredményt 20 perc után.

 

 

Pontosan mit jelent, ha a teszt pozitív?

Azt, hogy a koronavírus-védőoltás még hat, vagyis a vakcina felvétele után még megtalálhatók a vakcina hatására képződött antitestek a szervezetben; szintjük még kimutatható. Pozitív eredmények akkor is előfordulhatnak, ha a minta COVID-19-ből gyógyult betegtől származik, akár be lett oltva, akár nem.

Jelenlegi tudásunk szerint egyelőre nem áll rendelkezésre elég adat ahhoz, hogy biztosan kijelenthessük, pontosan meddig nyújt védelmet egyik vagy másik védőoltás, ill. a fertőzésen való átesés a SARS-CoV-2 vírussal, ill. annak mutációival szemben.

 

FONTOS!

Tévesen negatív eredmény születhet, ha a mintában az antitest koncentrációja a kimutathatósági határ alatt van. Hasonlóképpen tévesen negatív eredmény születhet abból is, ha a mintát az oltás korai szakaszában vették le.

A teszthez szükséges várakozási idő: 10 perc

 

POZITÍV:* Két színes vonal jelenik meg. Az egyik színes vonal a kontroll régióban (C) és egy másik a vizsgálati területen (T). A pozitív eredmény azt jelzi, hogy SARS-CoV-2 S-RBD IgG-t mutattak ki a mintában.
*Megjegyzés: A szín intenzitása a tesztvonal (T) területén a mintában lévő SARS-CoV-2 S-RBD IgG mennyiségétől függően változik. Ezért a tesztvonali régióban (T) bármilyen színárnyalat pozitívnak tekintendő.
NEGATÍV: A kontroll régióban (C) egy színes vonal jelenik meg. A tesztvonal régiójában (T) nem jelenik meg színes vonal. A negatív eredmény azt jelenti, hogy a mintában nem mutatható ki SARS-CoV-2 S-RBD IgG antitest.
ÉRVÉNYTELEN: A kontrollvonal (C) nem jelenik meg. A kontrollvonal sikertelenségének legvalószínűbb oka a minta elégtelen volta, vagy a helytelen tesztelési technika. Tekintse át az eljárást, és ismételje meg a vizsgálatot egy új teszttel.

 

A teszt tárolása: A lezárt csomag +2 és +30 °C között tárolandó. A felbontott tesztkazettát 60 percen belül fel kell használni. A teszt a lejárati dátumig használható fel.

A megfelelő mintagyűjtés kritikus fontosságú, és az eljárás be nem tartása pontatlan eredményeket adhat. Helytelen mintagyűjtés, helytelen mintatárolás, vagy a minták ismételt fagyasztása és kiolvasztása vezethet pontatlan eredményekhez.

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.FONTOS!

A jogszabályi rendelkezések értelmében, gyógyászati segédeszközt a végső felhasználó részére forgalmazni, javítani és kölcsönözni kizárólag az egészségügyi államigazgatási szerv engedélyével, jogszabályban foglalt feltételek szerint lehet.

Cégünk a vénymentesen kapható, vagyis TB támogatásba be nem fogadott öntesztelési felhasználási célú eszközöket a 7/2004. (XI. 23.) EüM rendeletben foglaltaknak megfelelően online rendelés utáni csomagkiszállítással házhoz vitetheti.

Tájékoztatjuk, hogy vásárlási szándékának megerősítésével - megrendelés-visszaigazolás - Ön lemond a gyógyászati segédeszköz - önteszt - alkalmazásával összefüggő szakmai információ biztosításához fűződő jogáról. Természetesen a teszt dobozában található magyar nyelvű használati útmutató részletesen, lépésről-lépésre elmagyarázza a laikusok számára, hogyan kell a tesztet helyesen elvégezni.