Barion Pixel
Boson SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Antigén (Ag) Orrlyukpálcás - 2024-03-31 Boson SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Antigén (Ag) Orrlyukpálcás - 2024-03-31 Boson SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Antigén (Ag) Orrlyukpálcás - 2024-03-31 Boson SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Antigén (Ag) Orrlyukpálcás - 2024-03-31 Boson SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Antigén (Ag) Orrlyukpálcás - 2024-03-31 Boson SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Antigén (Ag) Orrlyukpálcás - 2024-03-31

Boson SARS-CoV-2 készlet Ag orrlyukpálcás gyorsteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet (orrlyukpálcás) - Lejárati idő: 2024-03-31

Raktáron, 1 munkanapos kiszállítás
790 Ft (790 Ft/db) 790 Ft (790 Ft/db)

A BOSON SARS-CoV-2 antigén orrlyukpálcás gyorsteszt otthoni felhasználásra készült. Ezzel az önteszttel, orrlyukból vett mintából mindenki saját magát tesztelheti le otthon, kényelmes környezetben, szakember közreműködése nélkül, mindössze 15 perc alatt. A teszt a SARS-CoV-2 vírus antigénjét mutatja ki a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, közvetlenül az első tünetek megjelenését követő 5-7 nap során. A teszt azt fogja megerősíteni, hogy a páciens a teszt időpontjában vírusfertőzött-e.

Mennyiség: 1 db

Teszt típusa: Antigén (Ag) Orrlyukpálcás

Lejárati idő: 2024-03-31

Rendeld meg most és GLS futárral ekkor szállítjuk: 2024-05-28, kedden.

Kosárba tesz

Biztonságos fizetés

Szállítási módok

 •  
 •  
 •  

A magyar nyelvű használati utasítást a fenti (↑↑↑), "Letölthető dokumentumok" fülre kattintva találja.

 

A tesztet bárki önállóan, orvosi felügyelet nélkül, otthon, a saját nappalijában, egyedül is kényelmesen megcsinálhatja, hiszen az orrlyukból vett minta levételéhez nincs szükség szakemberre. Ugyanakkor javasoljuk, hogy 14 évesnél fiatalabbak a tesztet felnőtt jelenlétében végezzék el. Két évesnél fiatalabb gyermeket pedig nem szabad ezzel a teszttel tesztelni. Kisgyermekektől egy második felnőtt segítségével kell a gyermek orrából mintát venni.

A BOSON SARS-CoV-2 antigén orrlyukpálcás önteszt a SARS-CoV-2 nukleokapszid fehérje - vírus antigén - kimutatására szolgál azoknál a személyeknél, akiknél a tünetek megjelenését követő első hét napon belül felmerül a COVID-19 gyanúja. A betegség 5-7. napja után levett minták nagyobb valószínűséggel lesznek negatívok.

 

Általános információk az antigén gyorsteszt működési elvének megértéséhez

Az antigénteszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. Vagyis a teszt észleli a SARS-CoV-2 vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt. Az antigéntesztek innen kapták a nevüket is, hiszen a vírus egy fehérjéjét - antigénjét - mutatják ki.

 

FONTOS!

A SARS-CoV-2 vírus antigénje a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 5-7. napban van jelen kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén gyorsteszt ebben az időszakban szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

 

Legfontosabb előnyei

 • olcsó, otthoni COVID-19 teszt, sokkal olcsóbb, mint a PCR,
 • a tesztet bárki önállóan elvégezheti egészségügyi szakember közreműködése nélkül,
 • 14 évnél fiatalabbak a tesztet felnőtt jelenlétében végezhetik el.
 • két évesnél fiatalabb gyermeket nem szabad ezzel a teszttel tesztelni.
 • kisgyermekektől egy második felnőtt segítségével kell orrlyukmintát venni.
 • kényelmes és kíméletes mintavételi eljárás, hiszen az orr külső részéből kell mintát venni,
 • gyerekek és felnőttek tesztelésére egyaránt kiváló választás,
 • mivel a teszttel mindenki saját magát tesztelheti, ezért nem kell hozzá üzemorvost, háziorvost, gyógyszerészt vagy más egészségügyi szakembert bevonni, megifzetni,
 • bárki, bárhol felhasználhatja, akár otthon a nappalijában is,
 • a teszthez nincs szükség semmilyen további eszközre,
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható.

 

Termékinformációk

 • Otthoni használatra engedélyezett, a koronavírus-antigénjét orrlyukmintából kimutató gyorsteszt,
 • Gyerekek tesztelésére is alkalmas két éves kor felett, másik felnőtt közreműködésével,
 • Egészségügyi szakszemélyzet nélkül is használható,
 • Használata egyszerű, kényelmes és biztonságos,
 • A termék otthoni felhasználásra, önellenőrzési célra készült,
 • Patikák, gyógyszertárak és gyógyászati segédeszköz boltok online is rendelhetik a webshopon keresztül,
 • Más cégek patikáknak, gyógyszertáraknak és gyógyászati segédeszköz boltoknak történő továbbértékesítés céljából vásárolhatják meg,
 • A teszthez magánszemélyek patikákban, gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszköz boltokban juthatnak hozzá.

A termék megnevezése: BOSON SARS-CoV-2 Antigén Orrlyukpálcás Gyorsteszt - otthoni felhasználásra önellenőrzési céllal

A termék gyártójának neve, címe:

 • Xiamen Boson Biotech Co., Ltd.
 • 90-94 Tianfeng Road, Jimei North Industrial Park, Xiamen, Fujian, 361021, P.R.China.

A készlet tartalma:

 • Tesztkazetta
 • Pufferoldat
 • Extrakciós cső
 • Steril mintavevő pálca
 • Használati utasítás

A tesztelés előtt

 • Mosson kezet szappanos vízzel.
 • Ellenőrizze a tesztkészlet tartalmát. Győződjön meg róla, hogy semmi sem sérült.
 • Legyen kéznél időmérő eszköz.
 • Tiszta, száraz és vízszintes felületet használjon.
 • Mintavétel előtt fújja ki jó alaposan az orrát.
 • A készlet elemei szobahőmérsékletűek legyenek.

 

A tesztelés menete

Csavarja le a pufferoldat kupakját. Óvatosan, hogy ne öntse ki a folyadékot.
Préselje ki az összes folyadékot a doboz tartójába állított extrakciós csőbe.

A lezárt csomagolásában keresse meg a mintavevő pálca tamponált végét.

Bontsa fel a csomagolást, és vegye ki a tamponpálcát. Vigyázzon, hogy a puha, tamponált végéhez soha ne érjen hozzá.

Óvatosan dugja be a mintavevő pálca tamponált végét az orrlyukába mintegy 2,5cm mélyre az orrlyuk szélétől. Forgassa meg 3-4 alkalommal a tampont az orr nyálkahártyáján – az orr falán. Hagyja ott néhány másodpercig, majd húzza ki, és ismételje meg ugyanezt a másik orrlyukban is.
Figyelem! Ez kissé kellemetlen érzés lehet. Ne dugja mélyebbre a tampont, ha ellenállást vagy fájdalmat érez.

Tegye a mintavevő pálca tamponált végét az axtrakciós csőbe. 3-5 alkalommal forgassa meg a pufferoldatban, majd hagyja benne kb. 1 percig.

Ujjaival szorítsa össze a cső oldalát, és préselje ki az oldatot a mintavevő pálca tamponált végéből, miközben lassan kihúzza azt onnan.

Tegye szorosan bele a cseppentőkupakot az extrakciós csőbe.

Vegye ki a fóliatasakból a tesztkazettát, majd tegye azt egy vízszintes felületre.

Figyelem! A tesztkazettát felbontás után azonnal fe lkell használni.

Fordítsa meg az extrakciós csövet és kissé összenyomva csepegtessen 3 csepp mintát a kazetta S-jelű nyílásába.

Figyelem! A beöntő nyílásba (S) került folyadék ne legyen légbuborékos.

15-20 perc elteltével olvassa le az eredményt.

Figyelem! 20 perc múlva már ne olvassa le az eredményt, mert az már nem biztos, hogy pontos. A felhasznált eszközök a háztartási hulladékkal együtt kidobhatók a helyi előírások betartásával.

 

Az eredmények értelmezése:

POZITÍV: Ha 15-20 percen belül két színes vonal jelenik meg, az egyik a kontrollzónában (C), míg a másik a tesztzónában (T).
Figyelem! Nem számít, hogy színes sáv mennyire halvány a (T) zónában, az eredményt pozitívnak kell tekinteni.
A pozitív eredmény azt jelenti, hogy a tesztelt személy nagy valószínűséggel COVID-19 fertőzött, de a pozitív mintát meg kell még erősíteni. Azonnal vonuljon önkéntes karanténba, és haladéktalanul lépjen kapcsolatba háziorvosával.

NEGATÍV: Ha a kontrollzónában (C) csak egy színes vonal jelenik meg, míg a tesztzónában (T) nem látható csík, akkor az eredmény negatív.

Figyelem! Negatív teszteredmény esetén is be kell tartani a járványügyi, távolságtartási és higiéniai szabályokat.

ÉRVÉNYTELEN: Ha 15-20 percen belül nem jelenik meg színes vonal a kontrollzónában (C), akkor a teszt érvénytelen.

Az elégtelen mintamennyiség vagy a nem megfelelő eljárás a legvalószínűbb okai ennek. Olvassa el még egyszer a használati utasításban a tesztelés menetét, és ismételje meg a tesztet egy másik készlettel.

 

A teszt tárolása:

A zárt teszt 4 - 30 °C között, száraz, közvetlen napfénytől védett helyen tárolandó. Felbontása után azonnal felhasználandó. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelem! Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt (PCR) elvégzésével meg kell erősíteni.

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.FONTOS!

A jogszabályi rendelkezések értelmében, gyógyászati segédeszközt a végső felhasználó részére forgalmazni, javítani és kölcsönözni kizárólag az egészségügyi államigazgatási szerv engedélyével, jogszabályban foglalt feltételek szerint lehet.

Cégünk a vénymentesen kapható, vagyis TB támogatásba be nem fogadott öntesztelési felhasználási célú eszközöket a 7/2004. (XI. 23.) EüM rendeletben foglaltaknak megfelelően online rendelés utáni csomagkiszállítással házhoz vitetheti.

Tájékoztatjuk, hogy vásárlási szándékának megerősítésével - megrendelés-visszaigazolás - Ön lemond a gyógyászati segédeszköz - önteszt - alkalmazásával összefüggő szakmai információ biztosításához fűződő jogáról. Természetesen a teszt dobozában található magyar nyelvű használati útmutató részletesen, lépésről-lépésre elmagyarázza a laikusok számára, hogyan kell a tesztet helyesen elvégezni.