Barion Pixel
ECOTEST SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Covid 19 + Influenza A + Influenza B + RSV Orrlyukas - 2025-11-30 ECOTEST SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Covid 19 + Influenza A + Influenza B + RSV Orrlyukas - 2025-11-30 ECOTEST SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Covid 19 + Influenza A + Influenza B + RSV Orrlyukas - 2025-11-30 ECOTEST SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Covid 19 + Influenza A + Influenza B + RSV Orrlyukas - 2025-11-30 ECOTEST SARS-CoV-2 készlet - SARS-CoV-2 teszt lejárati idővel - 1 db - Covid 19 + Influenza A + Influenza B + RSV Orrlyukas - 2025-11-30

ECOTEST COVID-19 & influenza A+B & RSV Ag kombinált, orrlyukas, egylépéses, automata tollteszt - 1 db tesztkészlet (orrlyukas) - Lejárati idő: 2025-11-30

Raktáron, 1 munkanapos kiszállítás
1 690 Ft (1 690 Ft/db) 1 690 Ft (1 690 Ft/db)

Az ECOTEST COVID-19 & influenza A+B & RSV antigén kombinált, orrlyukas, automata gyorstesztje gyermekek és felnőttek fájdalommentes tesztelésére készült. Ez az egylépéses, teljesen automata tollteszt orrlyukból vett mintából képes kimutatni mind az új koronavírust, mind a hagyományos influenza A, ill. B típusát és az RSV-t is. A teszt segítségével a páciens megtudhatja, hogy COVID-19-cel, influenzával vagy RSV-vel betegedett-e meg. A teszt azt fogja megerősíteni, hogy az illető fertőző-e, illetve melyik vírussal.

Mennyiség: 1 db

Teszt típusa: Covid 19 + Influenza A + Influenza B + RSV Orrlyukas

Lejárati idő: 2025-11-30

Rendeld meg most és GLS futárral ekkor szállítjuk: 2024-07-23, kedden.

Lejárati idő: 2025-11-30

Kosárba tesz

Biztonságos fizetés

Szállítási módok

 •  
 •  
 •  

A magyar nyelvű használati utasítást a fenti (↑↑↑), "Letölthető dokumentumok" fülre kattintva találja.

 

A COVID-19, influenza és az RSV - légúti óriássejtes vírus - megkülönböztetése azért életbevágó, mert mindhárom fertőzésnek más és más lehet a lefutása, kezelése, és a szövődmények is eltérnek egymástól. Az új koronavírusfertőzést okozó SARS-CoV-2 és az influenzavírus A+B variánsa, ill. az RSV által okozott megbetegedések megkülönböztetése a tünetek alapján még a szakemberek számára sem könnyű. Sőt sok esetben számukra is az egyetlen biztos támpontot a tesztelés jelenti. Ez a teszt számukra, professzionális felhasználási célra készült.

 

Mik az RSV, az influenza és a COVID-19 jellemző tünetei?

Az RSV tünetei az influenza tüneteihez hasonlítanak. Annyira, hogy a veszélyeztetett célcsoport is többé-kevésbé ugyanaz. Mind az RSV, mind az influenza a nagyon fiatalokra és az idősekre jelent halálos veszélyt.

Az RSV a csecsemők és az 1 év alatti gyermekek körében a hörghurut és a tüdőgyulladás leggyakoribb oka. A betegség leggyakrabban lázzal, orrfolyással, köhögéssel és néha zihálással kezdődik. Súlyos alsó légúti megbetegedés bármely életkorban előfordulhat, különösen az idősek vagy a szív-, tüdő- vagy immunrendszerükben károsodott személyek körében. Az RSV a légúti váladékból fertőzött személyekkel való szoros érintkezés vagy szennyezett felületekkel vagy tárgyakkal való érintkezés útján terjed.

A COVID-19, RSV és az influenza tünetei között az egyik legjellemzőbb különbség az ízérzékelés és szaglás elvesztése. Ez a COVID-19 tünete, amely általában nem jár együtt az influenzával és RSV-vel. Azonban ez a COVID-19 korai változatainál sokkal gyakoribb volt, és most úgy tűnik, hogy az omikron különböző változataira már nem annyira jellemző.

A másik jellemző különbség az, hogy a COVID-19 esetében hosszabb ideig lehetünk fertőzőképesek, mint az influenza vagy RSV esetében. Ezt a lappangási időszakot viszont tesztelés nélkül szinte lehetetlen meghatározni. Az influenzás gyermekek és felnőttek leginkább a tüneteik megjelenésének harmadik vagy negyedik napjáig fertőznek, míg a SARS-CoV-2 vírussal fertőzöttek átlagosan nyolc napig.

A COVID-19 esetében nagyobb annak az esélye, hogy a fertőzés súlyos betegséggé fejlődik. Ugyanakkor az influenza is végzetes lehet, főleg a szövődményekkel veszélyeztetettek számára. Az eddigi adatok alapján azonban az látható, hogy a SARS-CoV-2 vírus halálozási aránya tízszer magasabb, mint az influenzáé.

A COVID-19 szövődményei közé a tüdő, a szív, a vesék, az agy és más szervek hosszú távú károsodása és számos más, hosszan tartó tünet is tartozik, mint pl. hajhullás. Az influenza szövődményei közé a szív, az agy vagy az izmok gyulladása és több szervi elégtelenség tartozhat, valamint olyan másodlagos bakteriális fertőzések, mint például a tüdőgyulladás.

Mind az influenza, mind az RSV, mind a COVID-19 vezethetnek kórházi kezeléshez és halálhoz, ezért érdemes mindhármat komolyan venni, és mindegyiket az adott betegségre leginkább hatásos módszerekkel kezelni. A helyes kezelés megválasztásához azonban tudni kell, mivel állunk szemben, ezért a tesztelés életmentő jelentőségű.

Az ECOTEST COVID-19 & influenza A+B & RSV antigén kombinált, orrlyukas, automata tolltesztje 15 perc alatt kimutatja a vizsgált személy által, orrlyukból vett mintájából, hogy RSV-ről, COVID-19-ről vagy influenzás megbetegedésről van-e szó. Az is előfordulhat, hogy több vírus egyszerre van jelen a szervezetben.

 

Általános információk az egylépéses antigén automata tollteszt működési elvének megértéséhez

Az antigénteszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. Vagyis a teszt észleli az adott vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt. Az antigéntesztek innen kapták a nevüket is, hiszen a vírus egy fehérjéjét - antigénjét - mutatják ki.

FONTOS!

A vírusantigén kimutathatósága a COVID-19 esetében általában valamivel később, az expozíciótól számított kettő-öt nap után - de akár 14 nap is lehet -, míg az RSV és influenza esetében egy-négy nap után a legvalószínűbb, ezért ez az antigén gyorsteszt ekkor szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

Legfontosabb előnyei

 • gyerekek kíméletes tesztelésére tökéletes
 • tényleg annyira kézreálló, mint egy toll
 • sokkal olcsóbb, mint a PCR teszt
 • segít eldönteni, hogy a tünetek megjelenésekor hagyományos influenzáról (A vagy B típusú), RSV-ről vagy az új koronavírus-fertőzésről van-e szó
 • hatóságilag is elfogadott tesztelési módszer
 • a tesztet üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember használhatja
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

Termékinformációk

 • A teszt használata teljesen biztonságos - még a gyerekek számára is.
 • Egyetlen teszttel négy kérdésre kap választ.
 • A termék kifejezetten gyermekek és idősek kíméletes tesztelésére készült.
 • A pufferfolyadékot nem kell sehova sem átönteni, bekeverni, a minta levétele után minden megy automatikusan a maga útján.

A termék megnevezése: ECOTEST COVID-19 & influenza A+B & RSV antigén, egylépéses, kombinált orrlyukas automata tollteszt

A termék gyártójának neve, címe:

 • Assure Tech. (Hangzhou) Co., Ltd.
 • Building 4, No. 1418-50, Moganshan Road, Gongshu District, Hangzhou, 310011Zhejiang, P.R. China

A készlet tartalma:

 • Automata, COVID-19 & influenza A+B & RSV tollteszt
 • Használati utasítás
 • Hulladékgyűjtő tasak
 • Szárítószer

 

Tesztelés menete:


Tesztelés előtt

Legalább 20 másodpercen keresztül mosson kezet szappanos vízzel, vagy használjon kézfertőtlenítőt. Viseljen arcmaszkot és védőkesztyűt.
Használat előtt az eszközöket, reagenseket, mintákat és/vagy kontrollokat szobahőmérsékletre (15 - 30 ℃) kell hozni.


A mintavétel menete

1. Vegye ki a tesztet a csomagolásából. Címkézze fel az eszközt a beteg azonosítójával. A legjobb eredmény érdekében a vizsgálatot egy órán belül el kell végezni.
2. Húzza ki a mintavevő eszközt az extrakciós csőből.
3. Vegye le a védőkupakot.
4. Óvatosan vezesse be a mintagyűjtőt (a képen látható henger alakú tampon) a páciens orrlyukába addig, amíg ellenállást nem érez; kb. 1-2 cm mélyre.
5. Forgassa meg a mintagyűjtőt ötször az orrlyuk falához dörzsölve, majd vegye ki az orrlyukból.
6. Ismételje meg a mintavételi eljárást a másik orrlyukkal, hogy mindkét orrüregből elegendő mintát gyűjtsön.

Megjegyzés:
1. Fontos, hogy minél több váladékot nyerjen.
2. Ne vezesse mélyebbre a tampont, ha erős ellenállást érez.

 

7. Helyezze a mintavevő eszközt függőlegesen az extrakciós csőbe, amíg az extrakciós cső felső széle el nem éri a tartógyűrű tetejét.
8. Olvassa le az eredményeket 15 perc múlva.

 

FIGYELEM!
A teszt akkor lehet pontatlan, ha a mintavétel nem megfelelő.

Megjegyzés: Gyermekeknél előfordulhat, hogy nem kell olyan mélyen az orrlyukba bedugni a tampont. A legkisebbeknél szükség lehet egy második személyre is, aki fogja a gyermek fejét a tamponálás során.


A minta kiértékelése

Addig nyomja bele a teszteszközt függőlegesen az extrakciós csőbe, amíg a cső felső széle el nem éri a tartógyűrű tetejét.

Megjegyzés: A teszt befejezése után helyezze a teszt összes alkatrészét a biológiaihulladék-gyűjtő biztonsági tasakba, és a helyi előírásoknak megfelelően dobja ki. Ne használja fel újra a készlet egyetlen alkatrészét se. A teszt kidobása után alaposan mosson kezet.


Várakozási idő:
15 perc

 

Az eredmények értelmezése


COVID-19 teszt

POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik a teszt régióban (T).
NEGATÍV: Csak egy színes csík jelenik meg, a kontroll régióban (C). A teszt régióban (T) nincs csík.
ÉRVÉNYTELEN: A kontrollcsík nem jelenik meg. Minden olyan tesztet, amely a megadott leolvasási időben nem hozott létre kontrollcsíkot, ki kell dobni. Kérjük, újra olvassa el a teszteljárást, és ismételje meg azt egy új teszttel.

INFLUENZA A/B teszt

Influenza A-POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik az A-régióban (A).
Influenza B-POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik a B-régióban (B).
Influenza A- és influenza B-POZITÍV: Három színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik az A-régióban (A), a harmadik a B-régióban (B).

Megjegyzés: Az A és B influenza együttes fertőzése ritka. Az olyan klinikai mintát, amely mind az A-ra, mind a B-re pozitív eredményt ad, érvénytelen eredménynek kell tekinteni, és egy másik tesztet kell elvégezni. Ha a teszt ismét pozitív mind az A, mind a B influenzára, a mintát az eredmények jelentése előtt más módszerrel újra kell vizsgálni.

Influenza A- és influenza B-NEGATÍV: Csak egy színes csík jelenik meg, a kontroll régióban (C). Sem az A, sem a B-régióban nincs csík.
Influenza A- és influenza B-ÉRVÉNYTELEN: A teszt érvénytelen, ha a kontroll régióban (C) nem jelenik meg a színes csík, függetlenül attól, hogy van-e csík az A vagy B-régióban vagy sem. Ismételje meg a tesztet egy új teszttel és új mintával. Az elégtelen mintamennyiség, a pontatlan teszteljárás vagy a lejárt teszt érvénytelen eredményt okozhat.

RSV-teszt

RSV pozitív: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik a teszt régióban (T).
RSV negatív: Csak egy színes csík jelenik meg, a kontroll régióban (C). A teszt régióban (T) nincs csík.
RSV érvénytelen: A kontrollcsík nem jelenik meg. Minden olyan teszteredményt, amely a megadott leolvasási időben nem hozott létre kontrollcsíkot, ki kell dobni. Kérjük, újra olvassa el a teszteljárást, és ismételje meg azt egy új teszttel.


Megjegyzés:

A szín intenzitása a vizsgálati területen (T) változhat. Azonban a vizsgálati területen látható bármilyen árnyalatot pozitívnak kell tekinteni. Vegye figyelembe, hogy ez csak minőségi teszt, és a mintában lévő víruskoncentráció ezzel a teszttel nem határozható meg.

A teszt tárolása:

A teszt zárt csomagolásban 2 - 30 °C között tárolandó. Felbontás után egy órával felhasználandó. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelem!

Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19, RSV és az influenza A+B diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően, vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő felhasználása tilos!

 

FIGYELMEZTETÉS!

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében, a termék egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követően nem küldhető vissza; így ezen termékre nem vonatkozik a 14 napos visszaküldési jog.

29 §(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (fogyasztót megillető elállási jog) e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 

FONTOS!

A Legal Beauty Kft. nem vállal felelősséget a Vevő beszerzési eljárására vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségeinek teljesítésére, az a Vevő hatásköre. Forgalmazó felelőssége kizárólag a rendeltetésszerű felhasználásra felhívó tájékoztatásra, és a leszállított árura terjed ki.